Αγορά από GearBest στα Ελληνικά (Οδηγός)

Αγορά από GearBest στα Ελληνικά. Οδηγός Αγορών: Πως αγοράζουμε από GearBest στα Ελληνικά.

Το κορυφαίο κατάστημα τεχνολογίας της Κίνας είναι διαθέσιμο ακόμα και για όσους δεν κατέχουν την Αγγλική γλώσσα.

Η GearbestGreece, ο επίσημος πληροφοριακός κόμβος της GB στην Ελλάδα, παρέχει πληροφορίες αλλά και συνεχόμενη υποστήριξη για όλους τους φίλους της GearBest στην Ελλάδα. Διαβάστε παρακάτω πως μπορείτε να κάνετε αγορές από την GearBest αλλά και να απολαμβάνετε προσωποποιημένη υποστήριξη για τις αγορές σας.

Γνωριμία με την GearBest

Μεταβαίνοντας στον ιστότοπο της Gearbest θα βρεθείτε στην πρώτη σελίδα του καταστήματος.

Υπάρχουν τρια βασικά μενού στην σελίδα αυτή.

  • Το μενού κορυφής
    Περιέχει ρυθμίσεις γλώσσας και χώρας, πρόσβαση στο σύστημα υποστήριξης αλλά και στην mobile εφαρμογή της GB. Επίσης παρέχεται και δυνατότητα πρόσβασης σε τοπικά καταστήματα GB, η οποία όμως δεν αφορά τους Έλληνες χρήστες.
  • Το μενού αναζήτησης
    Περιέχει την μπάρα αναζήτησης (δεν δέχεται ελληνικά) καθώς και επιλογές σύνδεσης και γρήγορη πρόσβασησε Αγαπημένα και Καλάθι Αγορών (εφόσον συνδεθείτε)
  • Το μενού κατηγοριών (κατακόρυφα αριστερά)
    Από εδώ  μπορείτε να πλοηγηθείτε στις κατηγορίες προϊόντων της Gearbest. Το μενού είναι αναπτυσσόμενο με απλή εστίαση του δείκτη

Η εικόνα που θα δείτε είναι η παρακάτω:

Agora-apo-GearBest-sta-Ellinika

Πατήστε το κουμπί για να μεταφερθείτε αυτόματα στην gearbest.com

ΜΕΤΑΒΕΙΤΕ ΣΤΗΝ GEARBEST.COM

Ρύθμιση Ελληνικής γλώσσας στην GearBest.com σε 3+1 βήματα

Βήμα 1: Εύρεση της επιλογής αλλαγής Γλώσσας

Επιλέγουμε στο πάνω μενού το κουμπί με τον όρο “Language” για να αλλάξουμε την γλώσσα.

Θα ανοίξει αυτόματα ένα νέο παραθυράκι με το σήμα της Google το οποίο θα είναι στα Ελληνικά (εφόσον έχει ρυθμιστεί σωστά η γλώσσα στο σύστημα μας σε Ελληνικά).

Σε αυτό το νέο παραθυράκι θα πρέπει να πατήσουμε το βελάκι στα δεξιά προκειμένου να ανοίξει το μενού με τις επιλογές μετάφρασης όπως φαίνεται στο επόμενο βήμα #2

Βήμα 2: Εύρεση της Ελληνικής Γλώσσας από το Μενού

Στο νέο μενού που θα εμφανιστεί, βρίσκουμε την επιλογή για την Ελληνική γλώσσα και την επιλέγουμε.

Με αυτό τον τρόπο ενεργοποιηούμε την αυτόματη μετάφραση μέσα από το μηχανισμό που παρέχει η Google, τον οποίο έχει εγκαταστήσει η gearbest στην σελίδα της.

Το σύστημα της Google έπειτα θα αναγνωρίσει και μεταφράσει κάθε Αγγλικό όρο που θα βρει στην γλώσσα που του έχουμε ζητήσει, στην συγκεκριμένη περίπτωση στα Ελληνικά.

Παράλληλα στο πάνω μέρος της σελίδας μας θα εμφανιστεί ένα παραθυράκι που θα μας ενημερώνει σχετικά με την ρύθμιση αυτή που ζητήσαμε (δες εικόνα στο βήμα #3)

Βήμα 3: Ενεργοποίηση της αυτόματης μετάφρασης σε Ελληνικα

Η Μετάφραση της Σελίδας έχει πραγματοποιηθεί. Μπορείτε πλέον να προχωρήσετε σε Αγορά από GearBest στα Ελληνικά

Προσοχή:
Επειδή η μετάφραση γίνεται σε ζωντανό χρόνο (κατά την στιγμή της σχετικής εντολής που δίνουμε ακολουθώντας το ανωτέρω βήμα) ενδέχεται να υπάρχουν κάποιες μικρές καθυστερήσεις. Επιτρέψτε λίγο χρόνο στο σύστημα μέχρι να μεταφραστεί η σελίδα.

Σημαντικό:
Κάθε φορά που αλλάζετε σελίδα (επιλέγοντας πχ κάποιο προϊόν) η μετάφραση θα χρειαστεί να τρέξει ξάνα από την αρχή. Τις περισσότερες φορές γίνεται αυτόματα, αν ωστόσο δεν γίνει, μπορείτε απλώς να κάνετε το βήμα #1. Δεν θα χρειαστεί να επιλέξετε ξανά την Ελληνική γλώσσα, θα έχει κρατήσει τη ρύθμιση το σύστημα. Αρκεί απλώς να μεταφέρετε το δείκτη του ποντικιού σας στο μενού “γλώσσα”.

Βήμα 4: Ρύθμιση παραμέτρων χώρας και νομίσματος

Μη ξεχάσετε να ρυθμίσετε την Χώρα και το νόμισμα (Ελλάδα ή Κύπρος και € αντίστοιχα) για να λαμβάνετε αξιόπιστη πληροφόρηση σχετικά με τις επιλογές και τις τιμές.

Προσοχή!
Οι τιμές βάσης είναι σε δολλάριο. Οι τιμές σε ευρώ ρυθμίζονται βάσει ημερίσιας ισοτιμίας ζωντανά. Ανάλογα με την σχέση που έχει το δολάριο με το ευρώ ενδέχεται να υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις τιμές που εμφανίζονται κάθε στιγμή σε ευρώ.

Σημείωση:
Η εισαγωγή Χώρας είναι πολύ σημαντική για να ρυθμίζονται τα κόστη αποστολής αλλά και οι περιορισμοί αποστολής ανά χώρα.  Για παράδειγμα, την στιγμή σύνταξης του οδηγού, μπαταρίες και powerbanks δεν επιτρέπονται να αποστέλλονται στην Ελλάδα λόγω περιορισμών ασφαλείας στις μεταφορές (αυτό ωστόσο μπορεί και να αλλάξει).

Υποστήριξη GearBest από Έλληνες

Η GearBest Greece, ο επίσημος πληροφοριακός κόμβος της Ελλάδας για την GearBest, απαρτίζεται (και) από Έλληνες που ζουν στην Ελλάδα. Η υποστήριξη που λαμβάνετε μέσα από τα επίσημα κανάλια της GearBestGreece στην Ελλάδα παρέχεται με τους καλύτερους για εσάς όρους.

Αυτό δεν ισχύει φυσικά για το εσωτερικό σύστημα υποστήριξης της Gearbest, μέσω πχ του Support, των Tickets ή του κεντρικού Chat της GearBest μέσα από το αντίστοιχο κανάλι του Facebook. Εκεί, η υποστήριξη παρέχεται από Κινέζους/ Κινέζες,που χρησιμοποιούν μηχανισμούς αυτόματης μετάφρασης. Πλέον τούτου, οι εν λόγω χειριστές  υποστήριξης δεν είναι σε θέση να γνωρίζουν ειδικούς όρους συναλλαγών που ισχύουν για την Ελλάδα (όπως για παράδειγμα την προσφορά επιστροφής κόστους τελωνείου).

Δείτε πως μπορείτε να εκμεταλευτείτε την ποιότητα της Ελληνικής Υποστήριξης της GearBest Greece

Ομάδα GearBest Greece Facebook Group

Γραφτείτε στην Ελληνική Κοινότητα φίλων της GearBest του Facebook και απολαύστε άμεση υποστήριξη για όλα τα θέματα από έμπειρους Έλληνες χρήστες της GearBest.

Η επίσημη ομάδα της GearBest Greece βρίσκεται πάντα στην αιχμή των εξελίξεων και των αλλαγών πολιτικών της GearBest και είναι το καλύτερο μέρος για να μαθαίνετε νέα της GearBest.

Είναι επίσης το καλύτερο μέρος για να ζητάτε βοήθεια για τεχνικά ή προϊοντικά θέματα, αλλά και να μαθαίνετε πρώτοι νέες συμφέρουσες προσφορές περιορισμένου χρόνου

Η Ομάδα είναι κλειστού τύπου. Θα χρειαστεί να κάνετε αίτημα και να γίνει αποδεκτό από τους διαχειριστές της ομάδας. Μελετήστε τους όρους συμμετοχής πριν κάνετε κάποια δημοσίευση.

GearBest Greece Facebook Group

Επίσημη Σελίδα Facebook GearBest Greece

Γραφτείτε στην Επίσημη σελίδα της GearBest Greece στο Facebook και επικοινωνήστε μαζί μας μέσω του messenger.

ΠΡΟΣΟΧΗ: μη προτιμήσετε το messenger μας για βοήθεια σε θέματα after sales. Είναι πάντα καλύτερα να μας στέλνετε Email (δείτε επόμενη επιλογή)

GearBest Greece Facebook Page

Επικοινωνία και Υποστήριξη μέσω Email

Σε περίπτωση που έχετε πρόβλημα με κάποια αγορά σας στην GearBest ελάτε άμεσα σε επικοινωνία μαζί μας μέσω του email μας στο gearbestgreeceblog παπάκι gmail.com. Θυμηθείτε να βάλετε τον κωδικό παραγγελία σας στον τίτλο του μηνύματος καθώς και κάθε άλλη πληροφορία σχετική με την παραγγελία σας (πχ tracking number, ticket number κτλ) μέσα στο μήνυμα μαζί με το αίτημα σας.

Παρακαλούμε πολύ φροντίστε να είστε περιφραστικοί. Γνωρίζουμε πολύ καλά τις συνθήκες και τα προβλήματα που παρουσιάζονται και δεν χρειάζονται εκτεταμένες πληροφορίες προκειμένου να μπορέσουμε να αντιληφθούμε την φύση του προβλήματος.

Τα αιτήματα που δεχόμαστε κοινοποιούνται απευθείας σε ειδικούς εσωτερικούς χειριστές και ελέγχονται εντός 24 ωρών. Τυπικός χρόνος απάντησης είναι οι 48 ώρες (εκτός ΣΚ).

Επικοινωνήστε απευθείας με τον Διαχειριστή της GearBest Greece

Ο Διαχειριστής της GearBest Greece είναι στην διάθεση σας για άμεση επικοινωνία μέσω του FB. Το εν λόγω προφιλ που δημιουργήθηκε ειδικά για τις ανάγκες των φίλων της GB στην Ελλάδα ελέγχεται τακτικά αλλά όχι καθημερινά. Για να είστε βέβαιοι ότι το μηνυμα σας θα αναγνωστεί προτιμήστε πρώτα να στείλετε και αίτημα φιλίας.

Προφιλ Marinos Ling

Απολαύστε καλύτερες υπηρεσίες υποστήριξης

Τοποθετώντας τις αγορές σας μέσα από συνδέσμους της GearBest Greece, μέσα από το Blog μας ή το Facebook, επιτρέπετε στην ομάδα της GearBest γρηγορότερη αλλά και καλύτερη υποστήριξη.

Δείτε επίσης:

ΑΡΧΕΙΟ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ GEARBEST GREECE
By |2018-08-03T09:13:50+00:00Αύγουστος 3rd, 2018|Trending, Νέα, Οδηγοί|0 Comments

About the Author:

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of